Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

At5 Zendt Nos Journaal Uit In Makkelijke Taal

AT5 zendt NOS Journaal uit in Makkelijke Taal

Een toegankelijk journaal voor iedereen

AT5, de lokale omroep van Amsterdam, gaat het NOS Journaal uitzenden in Makkelijke Taal. Dit is een vereenvoudigde versie van het nieuws die speciaal is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het begrijpen van het reguliere journaal. Het NOS Journaal in Makkelijke Taal is vanaf 13 februari elke werkdag om 18.00 uur te zien op AT5.

Een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven

Het initiatief voor het NOS Journaal in Makkelijke Taal komt van Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting zet zich in voor het verbeteren van de taalvaardigheid in Nederland. Het NOS Journaal in Makkelijke Taal is een van de projecten van de stichting om het nieuws toegankelijker te maken voor iedereen.

De doelgroep van het NOS Journaal in Makkelijke Taal

Het NOS Journaal in Makkelijke Taal is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het begrijpen van het reguliere journaal. Dit kunnen mensen zijn met een taalbarrière, mensen met een laag opleidingsniveau of mensen met een cognitieve beperking. Het journaal is ook geschikt voor anderstaligen die hun Nederlands willen verbeteren.

De voordelen van het NOS Journaal in Makkelijke Taal

Het NOS Journaal in Makkelijke Taal heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het journaal begrijpelijker voor mensen die moeite hebben met het reguliere journaal. Ten tweede is het journaal toegankelijker voor mensen met een taalbarrière, een laag opleidingsniveau of een cognitieve beperking. Ten derde kan het journaal bijdragen aan het verbeteren van de taalvaardigheid van anderstaligen.

Hoe is het NOS Journaal in Makkelijke Taal gemaakt?

Het NOS Journaal in Makkelijke Taal wordt gemaakt door een team van journalisten en taalkundigen. De journalisten schrijven de teksten in begrijpelijke taal. De taalkundigen controleren de teksten op leesbaarheid en begrijpelijkheid. Het journaal wordt ook ingesproken door een professionele voice-over in een rustig tempo.

De toekomst van het NOS Journaal in Makkelijke Taal

Het NOS Journaal in Makkelijke Taal is een succesvol project. Het journaal wordt goed bekeken en er is veel positieve feedback van kijkers. Stichting Lezen & Schrijven wil het journaal in de toekomst uitbreiden naar andere regio's in Nederland. Ook wil de stichting het journaal beschikbaar maken in andere talen.


Komentar